Polícia sa zaoberá prípadom občanov poškodených poľskou firmou Vegas

18.10.2007 Prešov

Prešov 18. októbra (TASR) – Prípadom občanov poškodených poľskou firmou Vegas so sídlom vo Varšave sa zaoberá prešovský policajný vyšetrovateľ. Prihlásilo sa mu doteraz niekoľko občanov Prešova a okolia, ktorí aj ...
Podľa dnešnej informácie zástupcu krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Daniela Džobanika vyšetrovateľ klasifikoval konanie poľskej firmy ako trestný čin podvodu, zo spáchania ktorého sú podozriví zástupcovia Vegasu.
V priebehu rokov 2004 a 2005 zasielala firma rôznym ľuďom na Slovensku poštové zásielky s oznámením o výhre 500 tisíc Sk alebo s oznámením o výhre zájazdu do Paríža v hodnote 15 tisíc Sk. Podmienkou získania výhry bolo do určitého dátumu zatelefonovať na audiotextové číslo uvedené v oznámení. Ak aj tak oslovený urobil, výhru nedostal. Ako dodal Džobanik, vyšetrovateľ má zadokumentované poznatky, že poškodení pretelefonovali mnoho korún, lebo na druhej strane sa im ozval nahraný hlas, ktorý hovor len predlžoval.
Policajný vyšetrovateľ predpokladá, že poškodených je oveľa viac na celom území SR. Majú sa ohlásiť na Úrade justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, ale aj na ktoromkoľvek policajnom oddelení u službukonajúceho vyšetrovateľa alebo na telefónnom čísle 158.
 

Vyberte región

mark